Kanchenjunga Solo 2019, Diena 13

Ceļos 5.10 teltī ir 1*, klausos Secret kiss un ģērbjos. Vajag gan čurāt, gan pa lielajam, laikam DhalBat. Aust saule un paliek aukstāks. Sapakojis un Izeju 7.00, atdodu Gelbu prīmusu, čuras sakāpa galvā un guļammaisu šodien kalnā vilkšu pats. Selele base camp ir kluss un visi jau ir aizvilkuši. Labi, saule vēl aiz kores un ejam lēnā garā, drīz jau ieraugu arī grupas uz takas. pēc stundas 8.00 ir mobile tea house, telts vieta un skats uz Khumbukarna/ Jannu. Jāpaliek pavasarī te! Līdz plauktam pirms pārejas eju 30min. un skats uz Jannu aizrauj elpu, bez tam pa kreisi ir gan Everests, gan Makalu, ja zina kur skatīties. Pārējā ir abas šodienas grupas, ņemtiņš un bildēšanās. Paliekam pēdējie, apēdam mazo Laimas šoko un velkam traversā uz otro pāreju. Pa ceļam novelku termo bikses, jo cepos ārā. Ieraugu akmens kaķi, kurš nepāliešiem esot zirgs. Uztaisam lādēšanas pauzi un PET pudeles intervijas otro daļu. Kāpiens uz otro pāreju ir mierīgs un akmens kaudzes nav dikti izrotātas. Uztaisam šoko pauzi un pa garu nobiru traversu velkam uz trešo pāreju. Beigu kāpiens ir stāvs un domās lūdzu Jēkaba palīdzību un spēku, ar kuru viņš tika galā Portugāles infekcijas laikā. Ejot apzināti katru soli viss notiek ļoti harmoniski. Pretī nāk grupas no Tseram puses, arī veci tantuki, bāc visu cieņu, sevišķi, kad nokāpjot redzu to stāvumu. 12.15 esmu uz pēdējās pārejas, priekšā baltas sienas un plašums. Pati Kanchenjunga esot kreisajā pusē, lāgā nav saskatāma. Visi bildējās un tusē, saule silda un ir neliels vējš. Vazājos un bildējos, apkārt plašums un mākoņu segas. 13.00 eju lejā uz Tseram, stāvs nokāpiens pa nobirainu taku,bet ar nūjām ir ok, pēc 30min. ezers ar mobile Tea house, taisam tējas un lādēšanas pauzi nostàk no ballītes. 500m tālāk vēl viens ezeriņš, pavasarī tusēt te-dzidrāks un kluss. Taka iet stāvi uz leju un tieši lejā var redzēt Tseram ēkas kā sērkociņa kastīti. Iespaidīgi! Pāris reizes izslīdu, vairāk jāpiedomā, kur liek soli. Esam lejā 15.00 priekšā jau draugs sherpa no Ghunsa, vārtās saulītē ar sievu, esot šodien izgājis 6.00 AM. Pārmijam vārdus un lieku lādēties hitech, pasūtu ķilploku zupu un 2olas. Palūdzu saimniecei parādīt istabas, kuras esot pa 700NRP 2vietīgas. Tās ir otrajā stāvā un esot uz balkona redzu iznirstam no meža divus eiropiešus ar mīkstàm kājàm. Divi holandiešu puiši, kuri ir no Tseram aizvilkuši līdz south camp un atpakaļ. Izgàjuši 6.15 un atpakaļ 15.30. Labi, mani plāni arī mainās, palieku istabā un velkšu rīt bez mantàm uz south camp. Nav iekāriena stiept to somu augšā un lejā. Izpētīšu un būs skaidrība. Apēdu zupu un paklīstu pa Tseram, vèl ir pāris guest house. Izpētu arī palikšanu ar teltīm 2020 pavasara grupai, ir sapņu mežs ar iespēju kurināt ugunskuru, būs labs grupas process. Ņemu Gelbu pie sevis istabā, jo neesot kur gulēt un ejot nauda uz beigàm. Čalis saņemot dienā 2500 NRP un vēl divas reizes DhalBat. Runājos ar Gelbu un liekas lielā bilde par industriju, es labprāt viņu redzētu kā porterguide nàkošajā gadā. Būs Kathmandu jāpastrādā! Esmu visu sagatavojis rītdienai, no rīta vārīšu gidam Latvijas auzu putru, jo esot aprāvusies naudas plūsma, plānoju iziet 6.00. Fakti. Izeju 7.00, galā 15.00. Kopā 8h ar labām pauzēm. Raksturs augšā/lejā un lejā lejā. Pārejas 4680, 4640 un 4790 mvjl. Nakšņojam 3934mvjl.

6 thoughts on “Kanchenjunga Solo 2019, Diena 13

  1. Wow, wonderful weblog format! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you make blogging look easy. The total glance of your site is fantastic, let alone
    the content! You can see similar here sklep internetowy

  2. I?¦ll right away snatch your rss as I can not in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me realize in order that I may subscribe. Thanks.

  3. How does the cost savings of Mantle’s 3D technology stack up with
    traditional methods over the lifecycle of a tool?

    The acceleration of tooling innovation is essential in today’s competitive market, and
    Mantle’s 3D technology seems to be driving the way with its unique approach.

    This could be a huge advantage for manufacturers.

  4. One of the questions I get most often from readers is “What’s what the distinction between Swiss machine machining and traditional CNC turning?” Let me tell you,
    it’s all in the way the material is held. In Swiss manufacturing, the bar stock is supported through a
    guide bushing, which allows for incredible stability and precision, particularly for
    long, thin components. This is an amazing setup for producing small, complex components that have tight tolerances.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *